Bănci și Asigurări

Dupa soare vin si nori

23.08.2001, 00:00 13



Dupa ce in ultimele saptamani brokerii au facut pentru clientii lor bani buni cu actiunile celor doua banci cotate la Bursa de Valori Bucuresti, ieri cu toate ca volumul tranzactiilor a fost destul de ridicat, pretul celor doua titluri a inceput sa scada, infirmand previziunile facute cu o zi in urma de traderi.

Desi toata lumea se astepta ca ieri actiunile Bancii Transilvania sa isi continue trendul ascendent, in mod surprinzator desi la un moment dat s-a atins un maxim de 2.800 lei/actiune, la inchidere pretul era cu 1,89% mai mic decat cel din ziua precedenta.

Pe parcursul zilei brokerii au afisat in piata cotatii care au oscilat in intervalul 2.550-2.800 lei/actiune, dar catre final ultimele tranzactii s-au facut la 2.600 lei/actiune.

Lichiditatea actiunilor a fost buna, potrivit brokerilor, in piata fiind rulate ieri 2,16 milioane de actiuni in valoare de aproape 6 miliarde de lei.

Pentru astazi brokerii au fost destul de reticenti in a face previziuni pentru cursul actiunilor, motivand ca si ei sunt luati prin surpindere de aceasta evolutie a actiunilor.

ai actiunea Banca Romana penttru Dezvoltare-Groupe Societe Generale a mers pe parcursul sedintei de tranzactionare de ieri pe un trend descendent , desi intervalul in care a oscilat a fost destul de sus, 23.800-24.200 lei/actiune.

La inchidere pretul a fost de 23.900 lei/actiune, cu 0,42% mai jos decat cel din ziua precedenta. S-au tranzactionat ceva mai putine actiuni - 26.700 -, iar valoarea totala a tranzactiilor a fost de 640,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24