Bănci și Asigurări

Înjumătăţire a creditelor neperformante în bilanţul BT: de la 10% la 5%

Înjumătăţire a creditelor neperformante în bilanţul...

Autor: Anelis Baciu

16.11.2016, 00:07 1843

Banca Transilvania, a treia cea mai mare instituţie de credit din piaţa locală, a făcut un progres spectaculos în ceea ce priveşte curăţarea portofoliului de credite neperfomante în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, banca ajungând la o rată a NPL-urilor (non-performning loans) de numai 5,55%. Spre comparaţie, la finalul lunii septembrie a anului trecut rata creditelor neperformante din portofoliul Băncii Transilvania ajungea la 9,5%. După această scădere majoră, Banca Transilvania a ajuns la o rată a NPL-urilor la jumătate faţă de media sistemului bancar.

Potrivit informaţiilor transmise, Banca Transilvania a scos în afara bilanţului credite în valoare de 1,7 mld. lei, echivalentul a 380 mil. euro. Acoperirea creditelor neperformante cu provi­zioane aferente şi garanţii ipotecare este de 123%.

Banca Transilvania a obţinut în primele nouă luni ale anului unui profit de 657 milioane de lei (147 mil. euro), dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO