Bănci și Asigurări

Lipsa de interes a străinilor pentru leu ţine cursul la 4,35 lei/euro

Autor: Ciprian Botea

07.12.2011, 00:00 180

Cursul de schimb a rămas ieri în jurul pragului de 4,353 lei/euro pentru a patra şedinţă consectutiv pe o piaţă calmă caracterizată de lipsa de interes a investitorilor străini. BNR a afişat un curs oficial de 4,3534 lei/euro după ce la începutul şedinţei de tranzacţionare leul se depreciase uşor până la 4,355 lei/euro în ton cu valutele din regiune. Moneda naţională a fost însă mai puţin afectată decât celelalte valute din regiune datorită interesului mai scăzut al investitorilor străini pentru leu.

Evoluţia pieţelor valutare din Europa Centrală şi de Est a fost determinată de anunţul agenţiei de evaluare Standard&Poors privind intenţia de a reduce ratingul acordat mai multor ţări din zona euro. Leul s-a depreciat marţi cu 1,2 bani faţă de dolarul american, iar cursul a urcat la 3,2486 lei/dolar, în condiţiile în care şi moneda europeană a pierdut teren în faţa dolarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO