Bănci și Asigurări

Numele Credit Agricole Bank România a fost înregistrat la Registrul Comerţului în locul Emporiki

Autor: Razvan Voican

17.08.2012, 00:00 594

Filiala de la Bucureşti a puternicului grup bancar francez Credit Agricole a primit ieri de la Registrul Comerţului certificatul de înregistrare a noului nume al băncii locale - Credit Agricole Bank România.

Astfel s-a încheiat rapidul proces de rebranding care a făcut trecerea de la fosta Emporiki Bank la Credit Agricole şi care a început pe 14 iunie, după ce francezii au luat decizia de a prelua direct controlul asupra băncii din România, în contextul renunţării la afacerile din Grecia. BNR a aprobat transferul controlului pe 26 iunie, iar pe 18 iulie deja toate cele 28 de unităţi adoptaseră imaginea Credit Agricole.

"Suntem mândri că lansăm brand-ul Crédit Agricole în România şi odată cu acesta, standarde ridicate de calitate în satisfacerea nevoilor financiare ale clienţilor noştri, securitatea investiţiilor şi a depozitelor", a declarat Pierre Martin, directorul general al Credit Agricole Bank România. Pe pagina de internet a Credit Agricole în secţiunea prezentare generală încă se vorbeşte despre Emporiki Bank. La sfârşitul lui 2011 banca avea active de aproape 259 mil. euro, în creştere cu 4% faţă de 2010, şi a încheiat anul cu o pierdere de peste 5 mil. euro, înjumătăţită faţă de rezultatul negativ din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO