Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile asiatice au trecut pe creştere în şedinţa de luni

Acţiunile asiatice au trecut pe creştere în şedinţa...

Autor: Departamentul Economic

11.07.2016, 11:46 89

Indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 2,2%, cel mai mult din ultimele patru luni. Acţiunile japoneze au crescut cel mai mult din februarie după ce premierul Shinzo Abe şi coalţia condusă de el au câştigat alegerile şi a promis un nou pachet de măsuri de stimulare economică.

Indicele Topix al bursei din Tokyo a crescut cu 3,8%. Lumea se aşteaptă ca Banca Japoniei să anunţe extinderea programului de achiziţii pe 29 iulie.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 1,52%, cea mai mare valoare din ultima lună, în timp ce la Shanghai bursa a reuşit să treacă pe creştere, cu 0,30%.

”Acţiunile din SUA au reflectat raporatele bune venite din sectorul muncii din SUA, iar victoria lui Abe a reflectat creşterea din Japonia”, a spus Shoji Hirakawa, strateg la Tokai Tokyo Research Center. ”Abe va continua să ofere pieţei din Japonia un impuls prin pachetele de măsuri de stimulare a economiei", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO