Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Orange, liderul pieţei de telecom din România, în urcare cu 20% de la început de an. Avans cu 3,2% în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de peste 30 mld. euro

Acţiunile Orange, liderul pieţei de telecom din...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2023, 07:30 483

Grupul francez Orange (simbol bursier ORAN), unul dintre cei mai importanţi jucători europeni din industriile IT&C, cu o capitalizare de 30,5 miliarde de euro, este pe plus cu 20% pe bursa de valori din Paris în 2023, arată datele MarketWatch.

Între timp, indicele de referinţă CAC 40 din Franţa s-a apreciat cu 11%. Prin contrast, indicele paneuropean Stoxx este pe plus cu 7% în aceeaşi perioadă, iar benchmarkul BET de la Bucureşti înregistrează un avans de 6,5%.

Anul trecut, Orange a avut venituri de 43,5 miliarde de euro, în creştere cu 0,6% faţă de rezultatul din 2021.

Veniturile operaţionale au cres­cut cu 2,3 miliarde de euro la 4,8 mi­liarde, în contextul în care divizia din România – unde compania este lider al pieţei de telecom, după ce a preluat foştii operatori Romtelecom şi Telekom Fix – a trecut printr-un complex proces de transformare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO