Burse - Fonduri mutuale

Adrian Andrici a luat dintr-un foc 0,3% din acţiunile SIF Muntenia şi a plătit 1,4 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

24.01.2012, 11:40 1119

Adrian Andrici, un investitor apropiat fostului şef de la KBC Securities (actuala Swiss Capital), Sorin Apostol, a cumpărat luni prin intermediul bursei un pachet de 2,39 mil. de titluri ale SIF Muntenia (SIF4) în schimbul sumei totale de 1,4 mil. lei (circa 297.000 de euro).

Transferul s-a derulat la un preţ mediu de 0,59 lei/unitate.

Achiziţia agresivă a lui Andrici a condus în această şedinţă la o apreciere de 5,5% a titlurilor SIF Muntenia pe bursă, care se tranzacţionau în prima parte a şedinţei la un preţ de 0,624 lei/unitate.

Andrici i-a vândut în vara anului trecut lui Sorin Apostol, actual acţionar al firmei Swiss Capital, un pachet de 12,4% din acţiunile Socot Târgu-Mureş (SCTO) pentru care a încasat 1,8 mil. euro.

Adrian Andrici mai este acţionar şi la altă firmă de construcţii, respectiv Cominco Bucureşti împreună cu Sorin Apostol unde aceştia deţin 9,6% şi respectiv 20,7% din acţiunile companiei.

Sorin Apostol şi Adrian Andrici deţineau de asemenea pachete importante din Rompetrol Rafinare pe care le-au cedat către kazahii de la KazMunaiGaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO