Burse - Fonduri mutuale

Apple a reuşit să se menţină la o capitalizare de 1 trilion de dolari, prima companie americană care a atins această valoare

Apple a reuşit să se menţină la o capitalizare de 1...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2018, 00:00 217

Compania Apple (AAPL) a încheiat şedinţa bursieră de vineri cu o valoare de piaţă de peste 1 trilion de doalri, fiind prima companie americană care reuşeşte această performanţă. Astfel, vineri la închidere acţiunile gigantului hi-tech se tranzacţionau pe Nasdaq la 207,9 dolari per acţiune, în creştere cu 0,29% de la începutul şedinţei. Performanţa bursieră a companiei a fost ajutată de rezultate trimestriale peste aşteptările analiştilor, compania înregistrând venituri sporite din segmentul de cloud şi din vânzările de telefoane, potrivit CNBC.

Apple a înregistrat prima dată performanţa în cadrul şedinţei de joi, când acţiunile companiei s-au stabilizat pentru prima dată peste valoarea de 200 de dolari per acţiune. În total, acţiunile companiei au crescut cu circa 22% de la începutul anului, şi cu un total de peste 34% în ultimele 12 luni.

Apple a raportat venituri totale de 53,3 mld. dolari pe ultimul trimestru după ce a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri, 11,5 milioane de iPad-uri şi 3,7 milioane de Mac-uri. În această cursă, Apple s-a luptat cu Alphabet, compania-mamă a Google şi cu Amazon, ambele companii având capitalizări bursiere apropiate de 900 mld. dolari. Amazon, compania fondată de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, are o capitalizare bursieră de 875 miliarde de dolari, în timp ce Alphabet are o capitalizare de 858 mld. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO