Burse - Fonduri mutuale

Azomureş, la un pas de delistare după ce a triplat banii acţionarilor

Azomureş, la un pas de delistare după ce a triplat banii acţionarilor

Autor: Andrei Chirileasa

27.06.2012, 00:06 1156

Elveţienii de la Ameropa Holding, unul dintre cei mai mari traderi de produse agricole din Europa, au ajuns să controleze 96,5% din acţiunile producătorului de îngrăşă­minte Azomureş Târgu-Mureş (AZO) în urma unei oferte publice de preluare în care au plătit circa 240 de milioane de lei (54 mil. euro) pentru 20,6% din acţiuni.

Pentru investitorii care au cum­părat în ultimii ani acţiuni Azomureş oferta elveţienilor a fost cea mai bună afacere din ultimii ani. Cine cumpăra acţiuni Azomureş în urmă cu un an îşi tripla banii, iar cine a cumpărat la începutul lui 2011 şi-a înmulţit banii de patru ori. Fondul Proprietatea a încasat 130 de milioane de lei (29 mil. euro) pentru pachetul de 11,1% pe care-l deţinea şi iese cu un profit sub­stanţial din tranzacţie.

În schimb, rezultatul ofertei le permite să înceapă procedurile pentru delistarea celei mai mari companii din industria chimică, iar bursa de la Bu­cureşti este la un pas de a pierde încă un emitent important.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Azomureş se pregăteşte să spună adio bursei după ce a triplat banii investitorilor într-un an. În zece ani s-au delistat 50 de companii de top

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO