Burse - Fonduri mutuale

Banca centrală olandeză amendează exchange-ul crypto Coinbase cu 3,3 milioane de euro. Cum răspunde Coinbase

Banca centrală olandeză amendează exchange-ul crypto...

Autor: Dorin Oancea

26.01.2023, 12:46 170

Banca centrală olandeză (DNB) a amendat bursa de criptomonede americană Coinbase cu 3,3 milioane de euro pentru că nu a obţinut înregistrarea corectă în Olanda înainte de a oferi servicii, scrie Reuters.

Amenda este similară cu cea aplicată în iulie rivalului Coinbase, Binance.

Coinbase a declarat că nu este de acord cu decizia DNB, despre care a spus că "nu include nicio critică la adresa serviciilor noastre reale" şi că ia în considerare posibilitatea de a face apel.

Companiile de criptomonede care îşi desfăşoară activitatea în Ţările de Jos au fost obligate să se înregistreze ca agenţi de transmitere a banilor, în conformitate cu normele ţării privind combaterea spălării banilor, începând din mai 2020.

DNB a declarat că Coinbase nu s-a conformat între noiembrie 2020 şi până în august 2022, înainte de a se înregistra cu succes la 22 septembrie 2022.

În această perioadă, "este posibil ca un număr mare de tranzacţii neobişnuite să fi trecut neobservate de către autorităţile de anchetă", a precizat DNB.

DNB a declarat că a luat în considerare faptul că Coinbase este una dintre cele mai mari companii de criptomonede şi că are un "număr semnificativ de clienţi în Olanda".

Coinbase are termen până la 2 martie pentru a face apel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO