Burse - Fonduri mutuale

Bursă: acţiunile Purcari au urcat cu 7% în ultima săptămână. „Rezultatele financiare s-au îmbunătăţit considerabil“. BET are plus 8,6% în ultima săptămână

Bursă: acţiunile Purcari au urcat cu 7% în ultima...

Autor: Liviu Popescu

14.09.2023, 07:23 760

Compania se tranzacţionează la un multiplu PER (price earning ratio) de 8 ori profitul ultimelor 12 luni Profitul net trimestrial a urcat cu 43%.

Cu 7% s-au apreciat acţiunile pro­ducătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) în ultima săptămână, de la 11,6 lei la 12,44 lei, printre cele mai mari creşteri de la Bursa de Valori, într-un context în care indicele BET a atins noi maxime istorice fiind în creştere cu 8,6%.

Aprecierile, atât în cazul Purcari cât şi în cazul altor com­panii care au dus indicele la peste 14.000 de puncte, au venit după raportarea rezultatelor financiare pentru al doilea trimestru din 2023. În cazul Purcari analiştii remarcă majorarea profitului tri­mestrial cu 43% la 12,8 mil. lei care a venit în pare parte din activitatea de bază. Pe de altă parte veniturile au urcat cu 30% la 88 mil. lei. Pe baza acestor rezultate, acţiunile WINE se tranzacţionează la un multiplu PER (price earning ratio, adică raport între evaluare şi profit net) de 8 ori cu o marjă netă de 18,2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO