Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Rompetrol Well Services, venituri de 57 mil. lei în primele nouă luni din an, în creştere cu 50% faţă de intervalul similar de anul trecut. Profitul, de şapte ori mai mare

Bursă. Rompetrol Well Services, venituri de 57 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2023, 18:05 166

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România, a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie 2023 venituri din exploatare de 57,2 milioane de lei, cu circa 50% peste nivelul de la 30 septembrie 2022, conform raportului financiar publicat la Bursă.

„În primele nouă luni ale acestui an, Compania a reuşit să se adapteze cu succes la condiţiile unei pieţe de upstream volatilă, menţinându-şi poziţia pe piaţa specifică de servicii conexe la sondă. Prin astfel de elemente, volumul operaţiilor realizate pentru clienţii noştri a înregistrat o creştere cu 18% faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2022”, scriu reprezentanţii grupului.

Profitul net a ajuns la puţin sub 10 milioane de lei, de la 1,4 milioane de lei în primele nouă luni de anul trecut, ceea ce înseamnă un avans de 600% an/an. Cheltuielile de exploatare au urcat de la 38,8 milioane la 47,6 milioane de lei.

Compania asigură o gamă largă de servicii pentru sondele de petrol şi gaze naturale din România şi Europa de Est (cimentări, stimulări, pompări diverse, teste de presiune, instrumentaţii, operaţiuni de tubare a sondelor etc).

Acţiunile PTR se tranzacţionează în scădere cu 11% anul acesta, pe fondul unui rulaj de patru milioane de lei. Prin comparaţie, indicele BET-NG – unde sunt incluse acţiunile PTR, alături de alte companii de energie/utilităţi de pe piaţa principală a BVB – afişează un avans de 24,7% în acelaşi interval.

Evaluată la 146,3 milioane de lei, divizia de servicii petroliere a Rompetrol este controlată în proporţie de 73% de kazahii de la KMG International, urmat de KJK Balkan Holding, cu un pachet de 10,7%. Restul de 16% reprezintă acţiuni liber tranzacţionabile (free float).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO