Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transport Trade Services, performerul indicelui BET de anul acesta, primeşte de la Erste Group un preţ ţintă cu potenţial de creştere de 23%. Recomandarea de tip „buy“, menţinută. „Luăm în considerare doar un scenariu în care maximele recente nu vor fi atinse.“

Bursă. Transport Trade Services, performerul indicelui...

Autor: Eduard Ivanovici

22.09.2023, 07:00 2120

Analiştii grupului financiar austriac Erste, care controlează BCR, au oferit un preţ ţintă de 25,4 lei pe acţiunile trans­por­tatorului de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (simbol bur­sier TTS) pentru o perioadă de 12 luni. Targetul este cu 23,3% peste preţul actual de la Bursa de Valori, respectiv 20,6 lei pe unitate.

Într-un recent raport de analiză, Erste Group a menţinut recoman­darea de cumpărare pentru acţiunile societăţii. TTS afişează cea mai ridicată dinamică din structura indicelui de referinţă BET din 2023 – plus 81,5%, pe un rulaj de 184 de milioane de lei.

„Rezultatele înregistrate de la începutul anului de TTS întăresc poziţia pozitivă pe care o avem cu privire la perspecti­vele companiei şi creează o nouă bază pentru proiecţii, chiar şi într-un sce­nariu considerat mo­derat. Am remarcat o scădere marginală a profitabilităţii în T2/2023 în compa­raţie cu rezultatele stelare din trimestrul precedent, pe deplin aşteptată având în vedere circumstanţele extraordinare care au prevalat pe piaţă pe parcursul primelor trei luni ale anului“, spun analiştii.

Erste a oferit la începutul verii un preţ ţintă de 16,65 lei pentru acţiunile transportatorului dunărean, indicând o creştere potenţială de 23% în funcţie de preţul de la acea vreme. Cotaţia actuală se situează însă cu 24% peste precedentul target.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO