Burse - Fonduri mutuale

Capitalurile proprii ale primelor 25 de companii listate, cu 33% peste capitalizarea acestor firme. Sunt subevaluate acţiunile de la Bucureşti?

Capitalurile proprii ale primelor 25 de companii listate,...
14.06.2016, 00:08 1392

Acţiunile celor mai mari 16 companii listate din top 25 după capitalizare intră în categoria acţiunilor de valoare (value stock), care sunt definite de un P/BV (price to book ratio), indicatorul reprezentat de raportul dintre capitalizarea bursieră şi capitalurile proprii, subunitar.

Astfel, companii cu o capitalizare bursieră însemnată precum Petrom (SNP), Rom­gaz (SNG) sau Fondul Proprietatea (FP) sunt tranzacţionate la un preţ mai mic decât valoarea capitalurilor proprii.

„Lichiditatea mică a pieţei de la Bucureşti atrage un discount pornind de la faptul că riscul de lichiditate este luat în calcul de inves­titori“, explică Rareş Nilaş, consultant pieţe de capital.

Valoarea acestui indicator este diferită de la industrie la industrie, de exemplu, sectorul financiar având, în general, o valoare a P/BV mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro