Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Chelu a făcut profit cu 20% mai mare la Electroargeş în primul semestru

Autor: Adrian Cojocar

16.08.2011, 11:27 271

Producătorul de aspiratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), controlat de omul de afaceri Cătălin Chelu, a înregistrat după prima jumătate a anului un profit net de 4,3 mil. lei, în creştere cu 20% faţă de cel consemnat în perioada similară a anului 2010. Afacerile companiei au avansat cu 24,2%, la 64,1 mil. lei.

Aproape toată producţia companiei este orientată către export, ponderea exporturilor ajungând în primul semestru la 94,8%. Principalele ţări de destinaţie sunt Germania, Italia, Spania, Libia, Moldova şi Polonia.

Cătălin Chelu a preluat la finele anului trecut mai multe pachete importante de acţiuni Electroargeş cumulând 37% din capital prin intermediul mai multor firme, majoritatea din Galaţi. Tudor Dumitru deţine 10,7% din companie şi Simon Cati Constanda, un apropiat al lui Chelu care deţine pachete de acţiuni şi la alte firme ale omului de afaceri, are o participaţie de 7,6% din acţiunile Electroargeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO