Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt investitorii care susţin creşterea dividendelor la SIF4

Cine sunt investitorii care susţin creşterea dividendelor la SIF4

Autor: Andrei Chirileasa

17.04.2011, 23:49 64

SIF Muntenia (SIF4) a publicat vineri lista investitorilor caresusţin propunerea de majorare a dividendului brut care va fidistribuit din profitul anului trecut, pe care se regăsesc 16fonduri de investiţii locale şi străine.

Cele 16 fonduri deţin cumulat 7% din acţiunile SIF Muntenia.

Ele au solicitat un dividend brut de 0,081 lei/acţiune, cu 62%mai mare decât cel propus de Consiliul de Administraţie al SIF, de0,05 lei/acţiune, iar conducerea SIF Muntenia a introdussolicitarea lor pe ordinea de zi.

Pe listă apar nume cunoscute, precum Broadhurst sau ING, caredeţin câte 1% din capitalul SIF, suedezii de la East Capital, cu odeţinere de 0,85%, şi două vehicule ale grupului american Firebird(Clairmont Holding şi Leo Overseas), cu 0,32%. Un investitor maipuţin cunoscut pe piaţa locală este grupul britanic Moon Capital,care deţine prin două fonduri 1% din acţiunile SIF Muntenia.

Propunerea este susţinută şi de fon­du­ri­le locale BT Maxim şiSTK Emergent, dar şi de fondurile de pensii administrate deAllianz-Ţiriac şi Aegon, cu deţineri semnificative.

Nouă dintre aceste fonduri se regăsesc şi pe listainvestitorilor care au depus o cerere similară de majorare adividendului la SIF Oltenia (SIF5). Conducerea SIF Oltenia nu aacceptat să introducă propunerea pe ordinea de zi a AGA, motivândcă fondurile nu au trimis extrase de la Depozitarul Central princare să-şi demonstreze calitatea de acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO