Burse - Fonduri mutuale

Comcereal Tulcea, companie controlată de producătorul de uleiuri Argus, şi-a adâncit pierderile la 1,7 mil. lei în primle nouă luni din 2020. Veniturile au scăzut cu 42%

Comcereal Tulcea, companie controlată de producătorul...

Autor: Cristina Bellu

06.11.2020, 10:50 247

Comcereal Tulcea (CTUL), care depozitează şi comercializează produse agricole, a raportat afaceri de 29,6 mil. lei în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 42% faţă de perioada similară a anului trecut, şi pierderi de 1,76 mil. lei faţă de 1,12 mil. lei în intervalul ianuarie-septembrie 2019.

Incertitudinea indusă de starea de urgenţă, reacţia consumatorilor la evoluţia pandemiei de coronavirus, rambursarea întârziată a TVA-ului, lipsa unui mecanism functional de asigurare a culturilor agricole împotriva secetei severe şi prelungute, reprezintă doar câteva dintre elementele care au influenţat negativ evoluţia businessului în perioada analizată, potrivit reprezentanţilor companiei.

În intervalul ianuarie-septembrie 2020, activele societăţii au scăzut cu 13,7%, până la 53,2 mil. lei, ca urmare a amortizării înregistrate.

Compania de 24,2 milioane lei capitalizare este controlată în proporţie de 95,3% de producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO