Burse - Fonduri mutuale

Cum deschide anul bursa: Acţiunile americane au scăzut în prima şedinţă a anului, în timp ce randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut, după ce traderii şi-au moderat aşteptările privind reducerea dobânzilor

Cum deschide anul bursa: Acţiunile americane au scăzut...

Autor: Ştefan Stan

03.01.2024, 00:01 641

Acţiunile americane au scăzut în prima şedinţă a anului, în timp ce randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut, deoarece traderii şi-au moderat aşteptările privind reducerea dobânzilor, scrie FT. 

Indicele de referinţă S&P 500 a scăzut cu 0,6%, tras în jos de acţiunile din domeniul tehnologiei. Indicele Nasdaq Composite, cu pondere mare în sectorul tehnologic, a scăzut cu 1,6%, înregistrând cea mai gravă scădere zilnică de la sfârşitul lunii octombrie.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe doi ani, sensibile la rata de dobândă, a crescut cu 0,07 puncte procentuale, ajungând la 4,32%, în timp ce randamentul titlului pe 10 ani a crescut cu 0,08 puncte procentuale, ajungând la 3,94%, după ce a depăşit 4% în prima parte a şedinţei. Dolarul a crescut cu 0,9% în raport cu un coş de şase ţări similare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO