Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale: Acţiunile a patru companii au depăşit săptămâna trecută maximele istorice

Finanţe personale: Acţiunile a patru companii au...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2016, 00:06 1250
Acţiunile Transgaz, Electrica, Tera­plast şi Vrancart, patru emitenţi listaţi pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, au depăşit săptă­mâna trecută maximele istorice prece­dente, în condiţiile în care indicele de referinţă al BVB a trecut pe plus faţă de finele anului 2015, ceea ce a dus optimism investitorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, titlu­rile Transgaz (TGN) au ajuns până la 304 lei în şedinţa de pe 1 septembrie, dar ulterior au închis vineri la 300 lei. Apre­cierea titlurilor TGN de pe 2 sep­tembrie faţă de 26 august este de 1,7%.

Titlurile Electrica (EL) au închis pe 31 august la maximul postlistare de 13,84 lei, iar săptămâna au închis-o la la 13,82 lei. Ieri acţiunile EL urcaseră din nou în prima parte a zilei în apropierea maximului istoric. „De menţionat însă că Electrica nu era listată în anul 2008, când criza a afectat puternic bursa locală”, scrie brokerul Ronnie Khreis într-un raport al Puls Capital.

Producătorul din profile de material plastic Teraplast Bistriţa (TRP) şi-a răs­cumpărat în perioada 29 august - 2 sep­tembrie un număr de 68.800 de acţiuni la un preţ mediu în jur de 0,47 lei.

Suma plătită pentru răscumpărarea acţiunilor s-a ridicat la 32.500 de lei. Intermediarul tranzacţiilor a fost BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO