Burse - Fonduri mutuale

„Medicamentele“ bursei după T1: Biofarm conduce la creşterea vânzărilor

„Medicamentele“ bursei după T1: Biofarm conduce la...

Autor: Radu Bostan

18.05.2015, 00:06 479
Cei trei producători de medicamente de pe bursă au început anul cu şanse diferite, în funcţie de portofoliile de produse, iar „câşti­gă­torul“ după primele trei luni a fost cel care a mizat cel mai puţin pe reţetele decon­tate şi taxate de stat.
 
Biofarm (simbol bursier BIO) s-a distan­ţat de ceilalţi doi producători, rapor­tând pe primul trimestru o creştere de 24% a vânzărilor şi un profit net mai mare cu 38%. Cu un câştig de 13 mil. lei după doar primele trei luni, compania con­trolată de trei dintre cele cinci SIF-uri este astfel în grafic să-şi atingă ţinta de profit pe întreg anul, de 26 milioane de lei, neschimbată faţă de rezultatul din 2014.
 
Cel mai mic dintre producătorii farma de pe bursă, Biofarm s-a axat pe producţia şi vânzarea de suplimente alimentare şi medicamente eliberate fără prescripţie medicală (over-the-counter sau OTC). Mizând pe aceste două categorii de produse, care anul trecut au reprezentat împreună 84% din volumele vândute, Biofarm îşi permite să practice adaosuri mai mari. Marja de profit a companiei a crescut la 30% în primul trimestru al anului 2015, de la 27% în primul trimestru al anului 2014. Ceilalţi doi producători, Antibiotice Iaşi (ATB) şi Zentiva (SCD), au avut o marjă de doar 11% în primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO