Burse - Fonduri mutuale

Moldova este prima SIF din istorie care cere acţionarilor bani la capital

Autor: Roxana Pricop

02.02.2012, 00:03 405

SIF Moldova (SIF2), cu o avere în gestiune de peste un miliard de lei, cere acţionarilor să participe cu 103,8 mil. lei (24 mil. euro) la o majorare de capital prin aport de numerar, prima operaţiune de acest gen din istoria de 15 ani a SIF-urilor.

Majorarea are rolul de a compensa reducerea lichidi­tă­ţilor din conturile societăţii ca urmare a distribuirii către acţionari a unor dividende record de 114 mil. lei din profitul pe 2011. Societatea le propune acţionarilor un preţ de 0,11 lei/acţiune în majorarea de capital (respectiv valoarea nominală de 0,1 lei plus o primă de 0,01 lei).

"Avem un program de investiţii foarte ambiţios pentru următorii ani şi avem nevoie de capital pentru a-l pune în practică. Pentru 2012, ne propunem să investim 130 milioane de lei, cu posibilitatea de extindere a acestui prag. Majorarea se va realiza în două etape: în prima etapă vor putea subscrie doar acţionarii, în a doua vor putea subscrie toţi investitorii de la bursă. Vrem să folosim platformele celor două burse pentru subscrierile din a doua etapă", a spus Costel Ceocea, preşedintele SIF2.

Acţiunile SIF2 au în­cheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 3,78%, până la un preţ de 1,4 lei/titlu, peste aprecierea de 0,8% a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. SIF2 are o capitalizare de 167 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO