Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa conduce creşterile pe bursă: +40%

Teraplast Bistriţa conduce creşterile pe bursă: +40%

Autor: Radu Bostan

24.06.2015, 00:07 1236

Acţiunile producătorului de profiluri PVC Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) au avut cea mai rapidă creştere de pe bursă în prima jumătate a anului, avansând cu 40% datorită rezultatelor financiare pozitive înregistrate anul trecut şi în trimestrul I.

Saltul titlurilor Teraplast a mărit astfel cu 12 milioane de lei valoarea deţinerii acţionarului principal, omul de afaceri clujean Dorel Goia, a cărui participaţie valorează acum în piaţă 43 milioane de lei (aproape 10 mil. euro). Goia a fost unul dintre fondatorii Băncii Transilvania (TLV), alături de actualul preşedinte al băncii, Horia Ciorcilă.

Teraplast şi-a majorat cu 2,5% afacerile anul trecut, la 232 milioane de lei, şi profitul net cu 81%, la 9,4 milioane de lei. Rezultatele companiei au atras în acţionariat, recent, fondul finlandez de investiţii KJK, care acum deţine 10% din acţiuni, şi un fond mutual administrat de Danske Bank, care are 1,7% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO