Burse - Fonduri mutuale

Trei SIF-uri au active mai mari în noiembrie. Discount chiar şi de 58% la tranzacţii

Trei SIF-uri au active mai mari în noiembrie. Discount...

Autor: Liviu Popescu

20.12.2016, 00:03 501
SIF Banat-Crişana, SIF Transil­vania şi SIF Oltenia sunt cele trei so­cietăţi de investiţii financiare care au avut scăderi ale activelor în luna noiembrie, în timp ce la polul opus SIF Muntenia a avut creştere de 2,6%, iar SIF Moldova de 0,9%.

La finalul lunii noiembrie, nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF-uri a fost de 7 mld. lei, în scădere cu 0,3% faţă de nivelul înregistrat la finele lunii octombrie.

„Evoluţia preţurilor de închidere comparativ cu cele ale lunii precedente a fost mixtă, cu scăderi  de 1,9% la SIF Muntenia şi 0,6% la SIF Transilvania, o staţionare în cazul SIF Moldova şi creşteri de 1,9% la SIF Banat-Crişana respectiv 5,5% la SIF Oltenia“, potrivit Asociaţiei Administratorilor de Fon­duri (AAF).

Discountul la care sunt tran­zacţionate în piaţă acţiunile celor cinci SIF-uri, adică raportul dintre ultimul preţ de tranzacţionare şi activul unitar net,  variază între 39,7% pentru SIF Transilvania şi 57,6% pentru SIF Muntenia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO