Burse - Fonduri mutuale

Vosganian, Piperea şi Bălan au adus businessul Oltchim la jumătate în 2013. Aproape 1.000 de oameni au fost concediaţi şi 715 vor fi trimişi în şomaj

Autor: Adrian Cojocar

28.07.2013, 20:41 171
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a ra­portat în prima jumătate a anului, sub conducerea administratorilor judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, o cifră de afaceri de circa 210,7 mil. lei (47,9 mil. euro), de peste două ori mai mică faţă de perioada similară a anului tre­cut, când vânzările se cifrau la 540,6 mil. lei (121 mil. euro). În această pe­rioa­dă, administratorii au concediat aproape 1.000 de muncitori ai com­bina­tului şi au luat recent decizia de a trimite în şomaj alţi 715 salariaţi, prin rotaţie, începând de astăzi, 29 iulie.
 
 
Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie ca urmare a deciziei ministrului economiei, Varujan Vosganian. El declara săptămâna tre­cută că activitatea Oltchim s-a îmbun­ă­tă­ţit semnificativ.
 
„FMI mi-a sugerat să închidem Oltchim, dar eu nu am dorit să-l închid. Iată, după şase luni, Oltchim, în luna iulie, este aproape pe echilibru, o să mai aibă pierderi până în 700.000 de euro, ceea ce este foarte puţin în raport cu di­men­siunile Oltchim şi cu dimensiunile pier­derilor pe care le avea. FMI m-a între­bat care este motivul pentru care si­tua­ţia Oltchim s-a îmbunătăţit vizibil în aceste şase luni şi am explicat că Olt­chim s-a descătuşat de căpuşări“, spunea Varujan Vosganian săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro