Business Hi-Tech

55 de romani vor produce solutii 3G pentru ST-Ericsson

26.04.2010, 23:03 40

Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii deconsultanta si dezvoltare software, va angaja 55 de romani dupa cea castigat un contract pentru a produce tehnologie 3G pentruST-Ericsson, unul dintre cei mai mari producatori desemiconductoare din lume.

Procesul de angajare a inceput deja, fiind recrutate peste 15persoane pana in prezent, a declarat pentru ZF Monica Jiman,vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor in Europa de Est alPentalog.

"Cautam in principal absolventi de Telecomunicatii siElectronica, nu doar simpli programatori", a spus Jiman. In prezentla Pentalog lucreaza 370 de romani, iar prin noile angajari numarullor va depasi 400. Numarul total al angajatilor Pentalog este de470, cei mai multi fiind in Romania, a mai spus Jiman. Potrivitreprezentantilor companiei, Pentalog intentioneaza sa-si mareascanumarul de angajati pana la 600 pana la finele anului. Pentalog araportat anul trecut o cifra de afaceri cu 50% mai mare, la aproape13,5 milioane de euro. Compania, detinuta de un holdingfranco-germano-roman are in Romania sedii in Sibiu, Brasov, Iasi siBucuresti.

In prezent, compania are aproximativ 50 de clienti activi,printre care: BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST - Ericsson,Parrot, LHS Ericsson, Altadis - Imperial Tobacco si Grup Elster.Compania si-a inceput activitatea in Romania in 1999, prindeschiderea unei agentii la Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels