Business Hi-Tech

A murit miliardarul american care a crezut şi investit în Steve Jobs când nici măcar Apple nu mai avea încredere în creatorul iPhone-ului

A murit miliardarul american care a crezut şi investit...

Autor: Alex Ciutacu

10.07.2019, 11:00 10655

Miliardarul filantrop Ross Perot, fost candidat independent la preşedinţia SUA, a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit CNBC.

Perot, care a candidat pentru preşedinţia Statelor Unite de două ori, în 1992, respectiv 1996, a murit după o bătălie cruntă de cinci luni cu leucemia, potrivit publicaţiei Dallas News.

Miliardarul a fost unul dintre pionierii industriei de servicii IT şi a fondat în Electronic Data Systems în 1962, pentru ca 26 de ani mai târziu să pună bazele companiei Perot Systems Corp.

Perot a fost angel investor pentru compania NeXT, o entitate fondată de Steve Jobs după ce a părăsit compania Apple, fiind astfel omul care a crezut în creatorul iPhone-urilor. 

Miliardarul şi-a conturat o imagine de patriot în momentul în care a început să se implice public în subiectul Războiului din Vietnam, susţinând în public că sute de americani au fost lăsaţi în urmă în sud-estul Asiei după ce s-a terminat războiul. 

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO