Business Hi-Tech

Acer: Ne luptam sa fim numarul unu la notebook-uri

11.10.2006, 18:18 22

Acer, al patrulea producator mondial de computere, si-a propus sa incheie anul pe prima pozitie pe segmentul notebook-urilor din piata romaneasca, cu o cota cantitativa de 20%, a declarat Bogdan Iftemie, director de vanzari al Acer Computer Romania.
Filiala din Romania a ocupat la finele primului semestru locul cinci si o cota de 10% din piata locala de notebook-uri. In cel de-al doilea trimestru, brand-ul Acer s-a situat pe locul trei, cu o cota de 11,8% din volumul pietei de notebook-uri. Totodata, compania urmareste sa se plaseze pe piata locala intre primii trei producatori de monitoare LCD, iar pe segmentul desktop-urilor, pe pozitia a zecea.
"La finele lunii iunie, Acer detinea pe piata locala locul sapte la monitoare LCD in termeni de unitati vandute, conform datelor Gartner, rezultat care ne asigura o cota de 4,2% din piata de profil", a afirmat Dmitry Elizarov, directorul general al Acer pentru Europa de Est.
"Reculul pietei locale de PC-uri din trimestrul doi a fost efectul stoparii creditului de consum, saturarea pietei de profil si apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, fapt care a orientat investitiile clientilor catre alte domenii", a afirmat Iftemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO