Business Hi-Tech

Buffett: Reţelele sociale sunt supraevaluate

Autor: Ştefan Vrabie

27.03.2011, 19:18 40

Miliardarul Warren Buffett (foto), al doilea mare bogatal Americii de Nord, cu o avere estimată la 50 mld. $, crede căinvestitorii ar trebui să fie prudenţi cu evaluările realizate pepiaţă pentru reţelele sociale, în condiţiile în care o mare partedintre aceste companii se pregătesc să se listeze la bursă,relatează agenţia de presă Bloomberg.

"Multe din ele vor fi supraevaluate", a declarat miliardarul,adăugând că e "dificil" să spui câţi bani valorează o reţeasocială. Odată cu listarea câteva reţele sociale "vor câştigafoarte mult", iar profitul generat de acestea va "compensa"celelalte eşecuri, a spus Buffet. Miliardarul, în vârstă de 80 deani, a evitat investiţiile din domeniul tehnologiei în favoareacelor industriale.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, areaproximativ 600 de milioane de utilizatori, din care peste 3milioane în România. Re­ţeaua socială americană a fost evaluatărecent după o rundă de finanţări din luna ianuarie la 50 demiliarde de dolari. Această valoare a crescut până la 65 demiliarde după ce firma General Atlantic a cumpărat 2,5 milioane deacţiuni.

Groupon, companie care administrează un site de vânzare decupoane de reduceri, se pregăteşte pentru o ofertă publicăiniţială, evaluând-o la aproape 25 de miliarde de dolari, aususţinut mai multe surse din cadrul companiei.

Twitter, site-ul de microblogging, a relatat în decembrie cădupă finanţările de 200 mil. $ conduse de firma de investiţiiKleiner Perkins Caufield & Byers, a fost evaluată la 3,7miliarde de dolari. Acum, valoarea companiei este estimată aproapede 5 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetareSharesPost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24