Business Hi-Tech

Danemarca decide să facă munca mai atractivă

Danemarca decide să facă munca mai atractivă

Autor: Catalina Apostoiu

30.08.2017, 00:00 381

Guvernul danez a propus o gamă largă de reduceri de taxe pentru toate categoriile de venituri, reducerea costurilor pentru economiile pentru pensie şi diminuarea taxelor în domeniul auto, scrie Bloomberg.

Coaliţia de centru-dreapta a premierului Lars Lokke Rasmussen vrea să reducă povara de taxe a ţării cu 23 miliarde de coroane (3,7 miliarde de dolari), măsurile propuse urmând a fi introduse treptat până în anul 2025. Administraţia a anunţat de asemenea că va ìmonitorizaî taxa corporate pentru a se asigura ca Danemarca îşi menţine competitivitatea în raport cu partenerii săi comerciali.

“Cu aceste propuneri vom soluţiona o serie de probleme concrete”, a declarat minsitrul danez de finanţe Kristian Jensen. “Sporim avantajele asociate muncii, facem munca suplimentară mai atractivă şi ne asigurăm că merită să economiseşti pentru pensie”. Creşerea accelerată a economiei daneze a împins şomajul în jos la numai 3,5%, generând temeri privitoare la potenţiale deficite de forţă de muncă. Populaţia în curs de îmbătrânire reprezintă de asemenea o problemă pentru visteria statului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO