Business Hi-Tech

Fitch înrăutăţeşte perspectiva ratingului OTE, inclusiv din cauza neclarităţii intenţiilor privind Romtelecom

13.03.2011, 23:40 38

Agenţia de evaluarefinanciară Fitch a revizuit perspectiva de rating a grupuluitelecom elen OTE, prezent în România, de la stabilă la negativă,din cauza riscurilor generate de dificultăţile economice aleGreciei, dar şi a lipsei de claritate a intenţiilor privindRomtelecom.

Ratingul pentru credite pe termen lung a fost afirmat la "BBB-",iar calificativul pentru credite negarantate, cu prioritate laplată, a fost confirmat la "BBB-", potrivit Fitch. OTE deţine înRomânia 56% din capitalul Romtelecom, divizia locală de telefoniemobilă Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos.

Statul român a anunţat în noiembrie că vrea să vândă participaţiade 46% deţinută la Romtelecom şi a cerut OTE să înainteze o ofertă.Perspectiva negativă reflectă şi riscul de refinanţare al OTEpentru următorii doi ani, situaţie care ar putea face necesarsprijinul acţionarului Deutsche Telekom. În plus, aceasta reflectăşi lipsa de claritate a intenţiilor OTE în privinţa achiziţieiRomtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO