Business Hi-Tech

LG: Vrem să vindem 2.000 de televizoare OLED anul acesta în România. Preţurile ajung şi la peste 20.000 lei/bucată

Sorin Spînu, directorul diviziei de consumer electronics a LG România: „Vrem să fim prezenţi pe segmentele în care tehnologia folosită este de ultimă gene­raţie.

Sorin Spînu, directorul diviziei de consumer electronics a LG România: „Vrem să fim prezenţi pe segmentele în care tehnologia folosită este de ultimă gene­raţie.

Autor: Ioana Nita

16.08.2016, 00:05 461

Producătorul sud-coreean de electro­nice LG are în plan să vândă anul acesta pe piaţa locală circa 2.000 de televizoare OLED – modele din segmentul premium al căror preţ ajunge la peste 20.000 lei/bucată (aproape 4.500 euro).

Televizoarele de tip OLED (Organic Light-Emitting Diode) sunt mai subţiri şi mai uşoare decât televizoarele de tip LCD (Liquid Crystal Display). Televizoarele care folosesc tehnologia OLED de la LG nu au retroilu­minare, adică nu au o sursă de iluminare din spate cum au televizoarele LED obişnuite, fiecare pixel fiind iluminat separat, ceea ce se traduce printr-o rată de contrast mai mare.

„Vânzările LG de televizoare OLED s-au situat la circa 150 de unităţi anul trecut, iar pentru anul acesta ţinta este de 2.000 de unităţi“, a declarat pentru ZF Sorin Spînu, directorul diviziei de consumer electronics în cadrul LG România, subsidiara locală a companiei sud-coreene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO