Business Hi-Tech

Moody's a retras ratingul B3 acordat Telemobil

10.09.2007, 17:44 23

Agentia de evaluare Moody's a retras ratingul "B3" acordat Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp, intrucat compania a renuntat la o emisiune de obligatiuni in valoare de 125 de milioane de dolari, in urma conditiilor nefavorabile de pe piata financiara.
Moody's a retras si ratingul provizoriu (P) "B3", acordat emisiunii de obligatiuni, care ar fi avut scadenta in anul 2014.
Telemobil a anuntat, saptamana trecuta, ca evalueaza alte surse de finantare, inclusiv o suplimentare de fonduri din partea actionarilor.
"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat Piermario Di Pietro, directorul general al Telemobil.
El a adaugat ca este putin probabil ca, in urmatoarele 6-12 luni, Telemobil sa incerce din nou sa acceseze piata de capital. La finele lunii aprilie 2007, actionarii Telemobil au aprobat emiterea de obligatiuni in valoare de 125 mil. $, pentru a finanta accelerarea procesului de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels