Business Hi-Tech

Românii de la E-Boda au lansat propria tabletă cu Google Android

Românii de la E-Boda a lansat propria tabletă cu Google Android

Autor: Claudiu Ilioiu

04.04.2012, 15:09 866

Compania Rosal Import Export, deţinută de Alexandru Drăgoiu şi Mihai Darie, care vinde pe piaţă diferite produse electronice sub brandul E-Boda a lansat astăzi în cadrul unei conferinţe tableta PC Impresspeed E1 cu ecran de 7 inchi, procesor Cortex A8 1 GHz, memorie internă de 4 GB şi sistem de operare Google Android la un preţ de 649 de lei.

"Lansarea Impresspeed E1 vine după o lungă perioadă de căutări şi analiză a pieţei. Am vrut să aducem un produs premium, din punct de vedere caracteristici tehnice şi design, dar la un preţ gândit pentru români", a declarat Alexandru Drăgoiu unul dintre acţionarii E-Boda şi fondatorul companiei.

Impresspeed E1 are spatele din aluminiu, cântăreşte 370 de grame, are 11.5 mm şi o autonomie a bateriei de cinci ore. Pe lângă memoria internă, tableta are capacitate expandabilă a memoriei cu încă 32GB de pe un card şi 32GB de pe un stick USB.

Drăgoi estimează că vânzările de tablete din acest an de pe piaţa locală s-ar putea tripla, la circa 120.000 de unităţi. "Datele din 2011 şi estimările pentru 2012 au luat în calcul cifrele anunţate de diverşi retaileri".

El a adăugat că, într-un scenariu pesimist, E-Boda va avea la finele anului o cotă de 6% din piaţa locală a tabletelor.

"Varianta optimistă indică o cotă de 10%, adică 12.000 de tablete, cifră susţinută şi de completarea portofoliului E-Boda cu încă două tablete", a afirmat Drăgoiu.

Tableta Impresspeed E1 este disponibilă pe site-ul www.e-boda.ro şi în magazinele Altex, Media Galaxy, Domo, e-MAG şi Flanco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO