Business Hi-Tech

Samsung şi Toshiba, primele care intră cu Apple în războiul tabletelor PC

Autor: Magraon Andreea

05.09.2010, 23:57 23

Companiile Samsung şi Toshiba sunt pri­me­le care au intrat încompetiţie cu iPad, tablet PC-ul Apple, după ce au lan­satdispozitive ase­mă­nătoare la IFA, unul din­tre cele mai maritâr­guri de elec­tro­nice din lume, relatează Bloom­berg. În total,23 de companii inten­ţio­nea­ză să lan­se­ze ta­blet PC-uri pepiaţă, mai ief­tine de­cât iPad, ceea ce va duce inevitabil la unrăz­boi al preţurilor, mai scrie agenţia de presă.
Compania sud-coreeană Samsung a pre­zentat în cadrul târgului de laBerlin tableta Galaxy Tab, cu un ecran de 7 inchi (17,8 cm), cefuncţionează pe platforma Google Android 2.2. Dispozitivul are dease­menea o cameră foto de 3 megapixeli şi conectitivitate Wi-Fi şi3G HSUPA. Preţul tabletei va fi stabilit împreună cu ope­ratorii detelefonie mobilă. Grupul japonez Toshiba a lansat la rândul săutableta Folio 100, pe care speră să o vân­dă în Europa cu 399 deeuro, în con­di­ţi­ile în care pre­ţu­rile iPad în aceastăre­giu­ne pornesc de la 499 de euro. Folio 100 are un ecran de 10,1inchi (25,7 cm) şi func­ţionează pe platforma Google Android 2.2.,are o capa­ci­ta­te de stocare de 16 GB, co­nec­ti­vi­tateBluetooth şi Wi-Fi şi o auto­no­mie de până la 7 ore.
Apple a vândut peste 3 mi­lioa­ne de tablete iPad de la lan­sa­readin 3 aprilie. Printre ce­le­lalte com­panii care se pregătesc sălan­se­ze tablete în acest an se află şi Re­search In Motion,producătorul telefoanelor mobile BlackBerry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO