Business Hi-Tech

Somerii din IT, la licitatie pe eBay

30.03.2004, 00:00 19

Un grup de specialisti software care si-au pierdut recent locurile de munca, au gasit cea mai buna solutie pentru a-si gasi din nou de lucru: au prezentat o oferta pe cel mai mare site de licitatii din lume, eBay.
Ei si-au pierdut serviciile din cauza deciziei conducerii companiei de a reloca activitatea intr-o zona mai ieftina. "Ne-am gandit sa apelam la eBay, pentru ca vrem sa ramanem o echipa. Daca e dificil sa gasesti de lucru individual, impreuna ar fi fost si mai greu", a explicat seful grupului de specialisti, Gus Grubba.
Programatorii spun ca au apelat la principala calitate a unui realizator de aplicatii - inventivitatea- pentru a incerca sa gaseasca de lucru. Iar anuntul lor a facut inconjurul lumii, devenind subiect de discutie pentru multa lume. Pentru a intra in contact cu grupul de programatori, doritorii trebuie acum sa plateasca si o taxa, care la inceput se cifra la 250 de dolari si acum a urcat la 305 dolari. Banii stransi astfel vor fi donatii unei fundatii caritabile. Pana ieri, cinci companii licitasera pentru a contracta echipa de programatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24