Business Hi-Tech

Veniturile Vodafone au scăzut cu 9,3%

Autor: Ştefan Vrabie

17.05.2011, 23:56 381

Vodafone România, al doilea cel mai mareoperator de telefonie mobilă din România, a raportat pentru anulfiscal 31 martie 2010 - 31 martie 2011 o scădere a veniturilor cu9,3% şi o reducere de 533.000 a numărului de clienţi.

Rezultatele financiare au fost afectateatât de condiţiile economice actuale, cât şi de o reduceresubstanţială a consumului.

"Deşi veniturile au continuat să scadă dela un an la altul, pe fondul dificultăţilor economice cu care seconfruntă clienţii noştri, rata de scădere s-a diminuat de la untrimestru la altul, ceea ce arată o tendinţă de revenire a pieţei,pe termen lung. Profitul operaţional al Vodafone România a fostafectat de amenda aplicată de Consiliul Concurenţei", potrivitoficialilor operatorului de telefonie mobilă.

"Scăderea numărului de clienţi a rezultatîn urma deconectărilor SIM-urilor prepay inactive şi a aplicăriiunor noi standarde de raportare a bazei de clienţi", noteazăcompania. Venitul mediu pe utilizator a scăzut de la 6,5 euro la6,1 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO