Business Hi-Tech

YCT Arad devine un jucător important în producţia de electronice de putere mare

Bogdan Baicu, coordonator departament YCT

Bogdan Baicu, coordonator departament YCT

25.07.2023, 17:12 377

Yazaki, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente auto, şi-a extins capacitatea de producţie la fabrica sa din Arad, Yazaki Component Technology (YCT). În colaborare cu FUJI Europe, Yazaki a instalat 13 echipamente de poziţionare automată de ultimă generaţie pe o linie de asamblare modernă, care va produce un sistem revoluţionar de convertor DC-DC bidirecţional pentru vehicule electrice.

Bogdan Baicu, coordonator departament YCT, subliniază importanţa noii linii de producţie: „Această linie ne ajută să acordăm o prioritate deosebită industriei auto. Cea mai recentă dezvoltare a noastră este un sistem inteligent bidirecţional de convertor DC-DC de 11 kW pentru vehicule electrice, care beneficiază de cel mai înalt nivel de protecţie (6K9K). Şi, ca să respectăm cerinţele tehnologice complexe pentru fabricarea acestui produs, a fost nevoie de această nouă linie de producţie”.

Noua linie de producţie implementată la fabrica Yazaki include o serie de funcţionalităţi avansate, fiind optimizată pentru producţia noului sistem de convertor. Acesta se remarcă prin capacitatea sa ridicată de integrare, dimensiuni compacte şi greutate redusă, o protecţie ridicată împotriva prafului, apei, a presiunii şi a temperaturilor extreme.

„Platforma smart factory NXTR-S oferă opţiuni unice, obligatorii în fabricarea noului nostru produs. Echipamentul permite o manipulare mai bună a plăcilor de circuit, creşterea numărului de componente montate pe oră şi o flexibilitate mai mare în gestionarea pieselor. Ne oferă senzori suplimentari, o unitate de control cu o capacitate sporită şi asigură compatibilitatea cu echipamentele existente. Iar sistemul sFAB-D, extrem de versatil, înlocuieşte unele procese manuale anterioare şi asigură o calitate constantă”, explică Bogdan Baicu.

Odată cu implementarea acestei noi linii de producţie, Yazaki vine în întâmpinarea cererii pieţei vehiculelor electrice, una aflată în continuă şi foarte rapidă expansiune: creşte nivelul de calitate şi viteza de fabricaţie a produsului. Aceste capacităţi avansate de producţie şi garanţia tradiţională a calităţii, recunoscută pe plan mondial, consolidează poziţia Yazaki în topul producătorilor internaţionali de produse electronice de mare putere pentru industria auto.

În 2022, cifra de afaceri YCT a avut o creştere de 8% faţă de 2021, iar creşterea profitului net în aceeaşi perioadă a fost de 159%. La profitul net, creşterea în 2022 faţă de 2021 a fost de 158,5%. În ultimii cinci ani, compania a avut constant peste 1.000 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO