Business Internaţional

CEO-ul Alphabet, compania mamă a Google, a câştigat în 2022 suma de 226 de milioane de dolari. Cât a cheltuit compania pentru asigurarea protecţiei lui Sundar Pichai

CEO-ul Alphabet, compania mamă a Google, a câştigat...

Autor: Valeriu Dănilă

24.04.2023, 19:38 465

CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, a primit un pachet salarial total de 226 de milioane de dolari în 2022, dintre care cea mai mare parte a venit din acordarea de acţiuni, conform unui raport văzut de CNBC.

Pichai a primit 218 milioane de dolari în acţiuni anul trecut printr-un program trianual de acordare de acţiuni. Salariul său anual a stagnat la 2 milioane de dolari în perioada 2020-2022. Pachetul de compensare al CEO-ului a inclus şi aproape 6 milioane de dolari pentru securitatea personală.

Raportul vine în momentul în care Alphabet iniţiază măsuri de restructurare a costurilor, inclusiv disponibilizări în ianuarie, care au eliminat 12.000 de posturi, sau 6% din forţa de muncă. Directorul financiar Google, Ruth Porat, a anunţat la începutul lunii aprilie că se vor reduce reduce numărul de laptopuri şi serviciile pentru angajaţi într-o încercare de a reduce şi mai mult costurile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO