Business Internaţional

Creşterea economică a Chinei dezamăgeşte pieţele internaţionale: PIB-ul a crescut cu 6,3% în al doilea trimestru comparativ cu prognoza de 7,1%. „Aceasta este o încetinire indusă de consum, care necesită sprijin pe partea cererii”

Creşterea economică a Chinei dezamăgeşte pieţele...

Autor: Valeriu Dănilă

17.07.2023, 10:58 164

Creşterea economică a Chinei a fost sub aşteptări în doilea trimestru al acetui an, cu o scădere îngrijorătoare a consumului şi blocaje pe piaţa imobiliară, scrie Bloomberg.

Produsul intern brut a crescut cu 6,3% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au arătat luni datele publicate de Biroul Naţional de Statistică, mai slab decât prognoza de 7,1%.

„Aceasta este o încetinire indusă de consum, care necesită sprijin pe partea cererii”, a declarat Hao Zhou, economist-şef la Guotai Junan Hong Kong.

Beijingul şi-a stabilit o ţintă de creştere moderată a PIB-ului de aproximativ 5% pentru acest an, dar se confruntă cu un val de provocări economice, inclusiv perspectiva viitoare a deflaţiei, scăderea exporturilor şi un sector imobiliar în criză. Banca Populară Chineză, care a redus dobânda de politică monetară în iunie, mulţi analişti se aşteaptă la o nouă mişcare în lunile următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO