Business Internaţional

Cu lira la pământ, Erdogan ţinteşte în continuare rate ridicate de creştere. „Cine spune că prea multă creştere nu e bună e pur şi simplu invidios”

Cu lira la pământ, Erdogan ţinteşte în continuare...

Autor: Catalina Apostoiu

10.04.2018, 20:53 38

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan alimentează temerile că va continua să vâneze rate ridicate de creştere economică deşi lira turcească a atins un nou minim pe fondul temerilor că economia este în curs de supraîncălzire, scrie Financial Times.

Erdogan a anunţat un pachet de investiţii de 34 miliarde de dolari la începutul săptămânii şi a cerut din nou reducerea dobânzilor, sfidând avertismentele economiştilor că creşterea economiei turce trebuie să se tempereze pentru a se corecta dezechilibrele în creştere. „Unii spun că prea multă creştere nu e bună. De ce? Pentru că sunt invidioşi”, a declarat preşedintele turc.

Lira a pierdut 6,5% din valoare în raport cu dolarul în acest an pe fondul temerilor că ţintirea unei creşteri mai puternice va opri banca centrală de la a majora dobânzile în pofida ratei inflaţiei alcătuite din două cifre. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels