Business Internaţional

Cum trăieşte în Rusia cel mai mare coşmar al spionajului american

Cum trăieşte în Rusia cel mai mare coşmar al...

Autor: Ştefan Stan

28.09.2013, 19:22 10215

Fostul analist CIA, Edward Snowden, care a dezvăluit informaţii confidenţiale despre Statele Unite, rămâne sub pază la o adresă secretă din Rusia, avocatul americanului susţinând că până şi o vizită din partea familiei i-ar putea pune în pericol siguranţa, scrie AFP.

Snowden a evitat contactul cu media din iunie, când a ajuns în Rusia, iar avocatul său, Anatoly Kucherena a devenit neoficial purtătorul său de cuvânt.

“În acest moment sunt singura legătură a lui Edward cu lumea externă. Chiar şi contactul cu familia este mediat de mine”, a declarat Kucherena. 

De asemenea, avocatul susţine că fostul analist CIA a făcut progrese rapide în învăţarea rusei.

Edward Snowden este căutat de Statele Unite după ce a dezvăluit informaţii despre un raport masiv de supraveghere făcut de NSA (Agenţia Naţională de Securitate).

În timp ce îi descria existenţa izolată, Kucherena a spus că Snowden nu regretă că a renunţat la viaţa lui din Statele Unite.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luna aceasta că “Snowden este un tip ciudat, care s-a condamnat singur la o viaţă grea”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels