Business Internaţional

Euro îşi pierde din avânt: Utilizarea monedei pentru plăţile prin sistemul SWIFT a atins minimul ultimelor 3 ani. Vezi cum au evoluat alte valute

Euro îşi pierde din avânt: Utilizarea monedei pentru...

Autor: Valeriu Dănilă

21.05.2023, 19:43 564

Utilizarea monedei euro pentru plăţi internaţionale a coborât în aprilie la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, deoarece folosirea dolarului a crescut iar yuanul chinez a atins maximul ultimelor cinci luni, scrie Bloomberg.

Datele publicate de SWIFT, au arătat că proporţia tranzacţiilor internaţionale care implică moneda euro a scăzut la 31,74% din total în aprilie, de la 32,64% în martie. În această perioadă utilizarea dolarului a crescut la 42,71% de la 41,74%.

Ponderea dolarului a continuat să se extindă după prăbuşirea mai multor bănci din SUA şi îngrijorările legate de Credit Suisse. Chiar şi cu cea mai recentă scădere, euro este încă a doua monedă la nivel global pentru plăţile prin SWIFT.

Ponderea yenului în plăţi s-a inversat după o creştere în martie. A fost la 3,51% în aprilie, după 4,78% în martie, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO