Business Internaţional

Firma Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook, a vrut să angajeze un consultant politic pentru campania PSD

Firma Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal...

Autor: Mihai Draghici

21.03.2018, 16:47 117

Consultantul politic britanic Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri pentru agenţia The Associated Press că Mark Turnbull, un oficial de rang înalt din cadrul companiei de analize politice Cambridge Analytica, l-a contactat în august 2016.

Rupert Wolfe Murray a prezentat un email pe care i l-ar fi trimis Mark Turnbull: "Ceea ce oferim este trimiterea unei echipe de două persoane în actuala echipă de campanie..., pentru a furniza consultanţă strategică şi asistenţă în mod activ în cursul campaniei..., în următoarele două-trei luni".

Wolfe Murray afirmă că a refuzat oferta deoarece el nu lucrează pentru partide politice.

Nu este clar dacă firma Cambridge Analytica a avut vreun rol în alegerile parlamentare desfăşurate în România în decembrie 2016, câştigate de Partidul Social-Democrat (PSD) cu circa 46% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Liberal, cu 20%, precizează agenţia Associated Press.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO