Business Internaţional

Google face pe placul UE şi îşi schimbă algoritmul de căutare pe Internet

Google face pe placul UE şi îşi schimbă algoritmul de...

Autor: Ştefan Stan

05.02.2014, 18:34 1771

Google a ajuns la un acord amiabil cu UE pentru încheierea unei anchete antitrust care datează de trei ani, după ce proprietarul celui mai utilizat motor de căutare online s-a angajat să afişeze în rezultatele căutărilor alături de propriile servicii specializate şi pe cele ale rivalilor, scrie BBC.

Gigantul IT a anunţat că va face schimbări semnificative în modul în care sunt afişate companiile rivale în lista de rezultate de căutare, încercând să evita o amendă de câteva milioane de dolari din partea Comisiei de Concurenţă a Uniunii Europene.

“Cea mai recentă schimbare făcută de Google ar trebui să fie de ajuns pentru a încheia investigaţiile începute în urmă cu trei ani”, a declarat Joaqin Almunia, comisarul pe concurenţă al Uniunii Europene.

Într-o conferinţă de presă, comisarul european a declarat că nu aşteaptă feedback din partea rivalilor Google până când modificările nu vor fi implementate.

“Consider că în acest moment nu avem nevoie de un test de piaţă”, a spus Almunia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels