Business Internaţional

Grecia, învaţată de UE şi FMI să fie măcelar. Guvernul trebuie să reducă cheltuielile cu încă 6 miliarde de euro

Grecia, învaţată de UE şi FMI să fie măcelar. Guvernul trebuie să reducă cheltuielile cu încă 6 miliarde de euro

Autor: Adrian Voicu

21.09.2011, 13:20 1090

Guvernul grec a analizat o condiţie impusă de instituţiile financiare internaţionale prin care ar trebui să reducă cheltuielile bugetare cu încă 6 miliarde de euro în vederea obţinerii următoarei tranşe de ajutor financiar, scrie Wall Street Journal.

Înainte de intrarea în şedinţă guvernamentală, ministrul de finanţe Evangelos Venizelos a declarat în pelnul parlamentului că, în cazul în care nu se vor face mai multe reforme, se riscă intrarea în colaps a economiei Greciei. "Nu am înţeles în întregime pericolul la care ne supunem, că sistemul s-ar putea bloca, că economia naţională nu ar mai putea funcţiona", le-a reproşat acesta parlamentarilor care se opun altor măsuri de austeritate.

Guvernul a anunţat marţi că există "progres" în discuţiile cu Uniunea Europeană, Banca Mondială şi FMI în privinţa accesului la fondurile de salvare, dar că nu s-a ajuns încă la o înţelegere finală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels