Business Internaţional

Un investitor cheie din fotbalul european spune că meciurile au nevoie de mai multă dramă: „Dacă nu creezi mai mult dramatism, începi să pierzi oameni, iar odată ce se întâmplă asta, e greu să îî recuperezi”

Un investitor cheie din fotbalul european spune că...

Autor: Valeriu Dănilă

26.02.2024, 17:15 149

Fotbalul european are nevoie de mai multe meciuri încărcate de dramatism şi tensiune pentru a ţine fanii intersaţi şi a atrage noi audienţe, este de părere şeful unui fond de investiţii care a susţinut Barcelona şi Real Madrid.

Alex Waxman, un fost partener la Goldman Sachs şi co-fondator al Sixth Street, grup de investiţii care gestionează peste 75 de miliarde de dolari, a arătat că sportul trebuie să inoveze pentru a putea atrage un public mai larg.

„Sunt din ce în ce mai multe forme de divertisment pe care oamenii, în special cei tineri, le pot consuma”, a declarat acesta pentru FT. „Dacă nu creezi mai mult dramatism, începi să pierzi oameni, iar odată ce se întâmplă asta, e greu să îî recuperezi. Cele mai bune business-uri inovează înainte ca acest lucru să se întâmple”, a mai adăugat Waxman.

Grupul de investiţii Sixth Street a încheiat în 2022 acorduri cu Barcelona şi Real Madrid. Acum, aceste două cluburi vor să creeze un nou campionat pentru a înlocui UEFA Champions League, ce mai prestigioasă competiţie de fotbal din Europa.

Alex Waxman consideră că echipele, în ciuda reputaţiei lor globale, trebuie să continue să investească pentru a preveni erodarea brandului. „Se pot topi ca un cub de ghiaţă dacă nu fac lucrurile corect din perspectiva afacerii şi a fanilor”, conchide acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO