Business Internaţional

Jean-Claude Juncker va merge la Kiev, în prima sa vizită în afara UE

Jean-Claude Juncker. AFP/Mediafax Foto

Jean-Claude Juncker. AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Bojan

06.11.2014, 00:00 124

Preşedintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat că va merge în Ucraina pentru prima sa vizită în afara Uniunii Europene, fără a preciza data, scrie AFP.

„I-am promis preşedintelui ucrainean că prima mea călătorie în afara Uniunii Europene va fi la Kiev, iar invitaţia a fost lansată de guvernul ucrainean“, a declarat Juncker, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

„Nu ştiu când“ va avea loc această deplasare, a adăugat el. Juncker nu a oferit prea multe detalii despre oportunitatea consolidării sancţiunilor economice ale UE împotriva Rusiei pentru implicarea sa în conflict, după ce Moscova a decis să recunoască scrutinul organizat la

2 noiembrie de separatiştii proruşi în estul Ucrainei. „Sentimentul meu este că sancţiunile pe care le avem vor rămâne (...). Depinde de situaţia de pe teren. Nu este o întrebare care trebuie să primească un răspuns astăzi“, a precizat preşedintele CE. Juncker a făcut aceste declaraţii la finalul primei reuniuni plenare a noii Comisii Europene, care şi-a început mandatul sâmbătă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO