Business Internaţional

JPMorgan şi Citi îşi îmbunătăţesc prognozele referitoare la economia chineză. China a publicat săptămâna aceasta date care arată o creştere a consumului în T1

JPMorgan şi Citi îşi îmbunătăţesc prognozele...

Autor: Valeriu Dănilă

19.04.2023, 15:35 121

Analiştii de la JPMorgan şi Citi şi-au îmbunătăţit previziunile pentru economia Chinei, după ce marţi a înregistrat o creştere impresionantă a produsului intern brut în primul trimestru, de 4,5%, titrează CNBC.

JPMorgan şi-a ridicat perspectivele de creştere pentru 2023 la 6,4%, faţă de previziunile anterioare de 6%, spunând că ultimul raport trimestrial indică o îmbunătăţire.

„Datele din Q1 sugerează o revenire puternică a economiei în epoca post-covid”, a spus economistul şef al JPMorgan, Haibin Zhu.

„O serie de factori au condus la revenirea activităţii economice în primul trimestru, inclusiv o revitalizare notabilă a consumului şi serviciilor legate de călătorii”.

De asemenea, Citi şi-a modificat prognoza de creştere la 6,1%, o majorare faţă de estimările anterioare de 5,7%, spunând că economia chineză „este bine poziţionată pe un drum al revenirii post-covid, datorat consumului şi serviciilor”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO