Business Internaţional

Liverpool a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor

Liverpool a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor

Autor: Răzvan Stîngă

21.12.2019, 22:11 142

Liverpool a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor. Echipa antrenată de Jurgen Klopp s-a impus cu 1-0 în finală, în faţa brazilienilor de la Flamego.

Liverpool şi-a trecut astfel în cont al doilea trofeu din acest sezon, după Supercupa Europei. Liderul din Premier League a început greu finala şi şi-a pus greu jocul la punct. În prima repriză nu a reuşit să aibă ocazii importante de gol. Nu a finalizat cu şut pe poartă vreo fază, dar prestaţia a început să arate mai bine în repriza secundă.

Liverpool putea să dea lovitura pe finalul meciului. Sadio Mane a fost faultat, arbitrul acordase la prima vedere penalty, dar în urma analizei VAR, decizia a fost anulată. În cele din urmă, diferenţa s-a făcut în reprizele adiţionale. Sadio Mane şi Roberto Firmino au fost actorii de la faza golului. Mane a driblat un adversar, l-a lăsat singur cu portarul pe colegul său, care l-a învins după un dribling scurt pe Diego Alves. Reuşita a venit în minutul 99 şi i-a adus lui Liverpool al doilea trofeu din acest sezon, după Supercupa Europei.

Echipele de start:
Liverpool: Alisson – Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson – Keita, Henderson, Chamberlain – Salah, Firmino, Mane
Antrenor: Jurgen Klopp

Flamengo: Alves – Rafinha, Caio, Mari, Luis – De Arrascaeta – Arao, Gerson – Ribeiro, Gabriel, Henrique
Antrenor: Jorge Jesus

În finala mică de la Campionatul Mondial al Cluburilor, Monterrey (Mexic) a câştigat la penalty-uri disputa cu Al-Hilal (Arabia Saudită). Învingătoarea a fost decisă la penalty-uri, după 2-2 în timpul regulamentar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO