Business Internaţional

Mai putine masini noi in Germania

08.09.2004, 00:00 11

Vanzarile de autoturisme noi din Germania au scazut cu 3% in luna august, fata de aceeasi perioada a anului 2003, pina la 220.000 de unitati, din cauza ingrijorarii consumatorilor fata de perspectivele economice, a anuntat, marti, asociatia industriala de profil VDA.
Avand in vedere faptul ca, in acest an, numarul de zile lucratoare depaseste cu o unitate nivelul de anul trecut, scaderea reala este 7,7%, se arata in raportul VDA, care atribuie reducerea vanzarilor de masini situatiei nesigure a celei mai mari economii din Europa.
"Somajul care se mentine ridicat, discutiile despre cresterea impozitelor pe salarii si politica neclara a reformelor au condus la o scadere de 2% a vanzarilor de autoturisme noi in primele opt luni ale lui 2004", mai mentioneaza raportul.
Un purtator de cuvant al asociatiei a subliniat ca VDA se asteapta la o stagnare a vanzarilor de masini noi in acest an fata de anul trecut si ca VDA si-a redus, in iulie, prognoza la zero, fata de cresterea de 3% estimata initial.
In 2003, consumatorii germani au achizitionat 3,24 milioane de vehicule noi.
Presedintele VDA, Bernd Gottschalk, a declarat ca ezitarile consumatorilor de a-si vinde masinile si de a-si achizitiona unele noi conduc la o varsta medie de 91 de luni a masinilor de pe soselele Germaniei, vechime care nu a mai fost atinsa niciodata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels